Leidster kinderopvang Hanifa

Veiligheid in de kinderopvang. Een leidster in de kinderopvang heeft gemerkt dat een hekje van een bed niet goed sluit. Ze vergeet dit te melden aan haar collega’s. Een collega maakt hierdoor een fout.

Toen Hanifa gisteren Tom naar bed bracht, heeft ze gemerkt dat het hekje van het bed slecht sloot. Het hekje viel met een knal naar beneden toen ze de kamer wilde uitlopen. Ze was erg geschrokken en was blij dat ze nog in de kamer was, want anders had ze niet gezien dat het hekje niet omhoog was. Tom had wel uit zijn bedje kunnen vallen!

Hanifa heeft het sluiten van het hekje een paar maal geprobeerd en gemerkt dat je heel makkelijk denkt dat het hekje goed dicht zit, maar dat het dan toch niet goed is vastgeklemd. Hanifa heeft zich voorgenomen om haar collega’s hier snel van op de hoogte te brengen.

veiligheid in de kinderopvang
oppassen

De volgende dag is er ineens een hoop tumult, stagiaire Rogier heeft deze keer Tom naar bed gebracht en toen Mariska, de andere leidster, een kind naar bed ging brengen heeft ze gemerkt dat Tom op de grond lag.

Gelukkig lijkt het erop dat Tom niets mankeert, maar Rogier krijgt een enorme uitbrander. Mariska wil dat hij op staande voet vertrekt als stagiaire, want dat een kind uit zijn bed valt mag absoluut niet voorkomen.
Hanifa hoort het allemaal van een afstandje aan. Ze heeft erg met Rogier te doen, want ze weet dat het haar gisteren ook had kunnen overkomen.

Eigenlijk is het dus haar fout, omdat ze geen melding heeft gemaakt van het slecht sluitende hekje.En dat terwijl ze weet dat veiligheid in de kinderopvang heel erg belangrijk is.

Wat zou jij doen in deze situatie?
74 votes
KEUZE!

Kwalificaties MBO 2016

Kwalificatiedossier Pedagogisch Werk

B1-K2-W2: Werkt aan het bewaken en bevorderen van kwaliteitszorg

Werkproces
B1-K2-W2: Werkt aan het bewaken en bevorderen van kwaliteitszorg
Omschrijving
De pedagogisch werker werkt mee aan het verbeteren van de kwaliteit van de beroepstaken en werkzaamheden. Dat doet zij door bijvoorbeeld te participeren in ontwikkel- of intervisiegroepen en door haar kennis van het vakgebied in te zetten bij verbetertrajecten. Zij let op de kwaliteit van haar werkzaamheden. Zij signaleert en meldt knelpunten.
Resultaat
De pedagogisch werker heeft vanuit haar eigen deskundigheid een bijdrage geleverd aan het bevorderen en bewaken van de kwaliteitszorg.
Gedrag
De pedagogisch werker:
  • is zorgvuldig in het volgen van voorgeschreven protocollen, procedures en wettelijke richtlijnen;
  • zet functioneel de eigen expertise in voor het verbeteren van de kwaliteit van de werkzaamheden;
  • geeft actief gesignaleerde tekortkomingen in werkwijze door aan de juiste persoon.
Competenties
De onderliggende competenties zijn: Instructies en procedures opvolgen, Kwaliteit leveren

2 gedachten over “Leidster kinderopvang Hanifa”

Reacties zijn gesloten.